Fälgfixarna är det äldsta företaget i Sverige när det gäller fälgreparationer.

Företaget startades 1990 i ett litet garage i Hässlunda utanför Helsingborg där man på några få kvadratmeter trängde in både svarv, svets, arbetsbänkar och lackeringsutrustning. Aluminiumfälgar var vid den här tiden ingen dussinvara och storlekar över 15” fanns bara på de mest exklusiva bilmodellerna. Både bilfirmor och försäkringsbolag fick dock snabbt upp ögonen inför möjligheten att renovera fälgar istället för att köpa nya och firman växte snabbt ur sin lilla lokal.

Man flyttade då till större lokaler i Mörarp och investerade i större och bättre utrustning men inte heller detta skulle visa sig vara tillräckligt.

1995 flyttade man därför igen, denna gång till mycket större och modernare lokaler på Ättekulla i Helsingborg. Ytterligare investeringar gjordes och bl a införskaffades en hel pulverlackeringsanläggning, nya däckmaskiner och en mängd andra förbättringar, allt för att möta det växande intresset av fälgreparationer.

1999 såldes firman då den gamle ägaren hade nya idéer som han ville utveckla på annat håll.

2002 bytte firman ägare igen, denna gången till Christer och Roland som under flera år jobbat i firman och nu såg chansen att utveckla firman efter egna idéer med modernare maskinpark, bredare utbud och en mer tidsenlig inriktning.

2006 öppnade den nya däckavdelningen med däckhotell.

2010 stängde vi ner däckhotellet igen då efterfrågan på renoveringar ökade så pass att platsen behövdes för detta istället.

2013 fick vi installerat vår nya svarv och inläsningsprogram som innebar att vi nu även kunde renovera fälgar med svarvade framsidor vilket det blivit ökad efterfrågan på.

2016 uppgraderades avlackeringsanläggningen med nya avlackeringsbad och fördubblag kapacitet jämfört med tidigare.

Detta har fram till idag slagit väl ut med ökat kundunderlag, nyanställningar och ett positivt gensvar från alla samarbetspartners.

Företaget har även blivit mycket uppmärksammat såväl i tidningar som i tv och på Internet.

Företaget kommer givetvis att fortsätta utvecklas i takt med att efterfrågan ökar.

Fälgfixarna har genom alla år varit ledande inom branschen trots att det dykt upp flera konkurrerande firmor som på olika sätt bl a genom sitt namnval försökt slå sig in på marknaden. Det har dock alltid visat sig att kvalitet, service och framåttänkande har varit och även i framtiden kommer att vara det som Fälgfixarna står för och som kunderna värdesätter mest.